bannar

Wykład i Warsztat "Sztuka gotowania wg Pięciu Przemian"

Wykład i Warsztat "Sztuka gotowania wg Pięciu Przemian"

Skłamałbym twierdząc, że odżywianie, gotowanie, wegetarianizm, zdrowy styl życia etc. to jest właśnie to, co w życiu zajmuje mnie najbardziej.


Bez wątpienia są to tematy ważne, istotne, ale na co dzień nie zajmują mnie bardziej niż mycie zębów, czy stóp. Są to obszary, które dobrze jest poznać, przyswoić i przejść nad nimi do porządku dziennego. Są jak codzienna higiena. Dbanie o zdrowie to bardzo wartościowa postawa, ale dla mnie faktyczne zdrowie to przebudzony umysł kierujący się w swych intencjach i działaniach mądrością i współczuciem w stosunku, zarówno do siebie, jak i całej reszty świata. Dlatego dużo więcej miejsca w moim życiu zajmuje Buddyzm z całym dobrodziejstwem nauk, metod, praktyk rozwijania mądrości i współczucia właśnie. Równie ważny jest dla mnie czas wolny, w którym mogę po prostu cieszyć się codziennością, czas spędzany z kimś kogo kocham, czas spędzany samotnie, twórczo, czy też w zupełnym odpuszczeniu wszystkiego.

Wynika z tego jasno, że KUCHNIA nie jest dla mnie najważniejsza, co nie oznacza, że ważna nie jest. Przy nadarzających się okazjach, bardzo chętnie dzielę się zgromadzoną na temat odżywiania (i nie tylko) wiedzą i nabytym przez te wszystkie lata doświadczeniem. A kiedy już wchodzę w -te- tematy oddaję się im całkowicie.

Dlatego też zapraszam wszystkich tych, którzy są w jakikolwiek sposób zainteresowani wegetarianizmem, weganizmem, makrobiotyką, metodą Pięciu Przemian i ogólnie zwanym Zdrowym Stylem Życia na Warsztaty kulinarne.

W programie omówimy (mam nadzieję obszernie) to, co ze ZSŻ związane, a także będziemy uczyć się przygotowywania potraw wege metodą Pięciu Przemian.

Nazywam się Tomek Guliński i od wielu lat współpracuję ze szkołami jogi jako kucharz. POZDRAWIAM SERDECZNIE

 

 

03.02 zapraszamy na spotkanie z Tomkiem, który inspiruje zdrowym stylem życia, jest bardzo ciekawą osobą i wspaniałym kucharzem. Tomek opowie, dlaczego warto być wegetarianinem, przedstawi podstawowe zasady gotowania kuchni Pięciu Przemian.

Wykład zacznie się o godz. 17:00 i  odbędzie się w Szkole Jogi Ałły Raginis.


W sobotę 04.02 i w niedzielę 05.02 odbędą się praktyczne warsztaty gotowania oraz próbowania :) Rezerwujcie sobie czas od godz. 10:00 do ok. 16:00. Warsztaty będą miały miejsce na Bezrzeczu. Dokładny adres będzie podany uczestnikom zajęć. 

Cena jednodniowego warsztatu gotowania połączonego z degustacją - 110 zł.


Zgłoszenia przyjmujemy mailowo: kontakt@allajoga.pl

Po zgłoszeniu należy wpłacić zaliczkę w wysokości 50 zł. na konto Szkoły Jogi Ałły Raginis: 

BZ WBK 84 1500 1722 1217 2009 8468 0000

 

 

Do smacznego zobaczenia!